Monday, February 14, 2011

Oat French Toast



Oat French Toast :

* Untuk 3 keping roti.

1 biji telur
1 ts ground cinnamon
2 tbs evaporated milk ( susu pekat )
garam sikit untuk rasa lemak2 manis.

Beat all of these together.. dlm 2-3 minit.. kasi telur kembang sikit.

Celup roti dalam bancuhan tadi ( or truely used whole meal bread gardenia color hijau tu ), then letakkan roti yg bersalut telur tadi dalam piring yg telah di tabur dgn oat.

Balik balik kan biar oat rata ke selurih permukaan roti.

Dalam non-stick pan.. panas kan kuali rata dengan margerin. Masak roti td sampai golden brown.

My favorite ..i suka sapu peanut butter kat tengah2...then tuang honey atas dia masa nak makan. Sedap makan panas2.. Nnt bila makan..ada rasa crunchy2 oat yg garing2 tu.. Yumm

Kalau x suka peanut butter, boleh juga tukar dengan ape2 jam yg anda suka...or nak sapu nuttella pon sedapp gak... Honey juga boleh di substitute with icing sugar.

Selamat mencuba. Masa penyediaan.. less than 10 minutes. ;))







No comments: