Xtvt cik lyzz during wiken..sebenarnye teringat nk mkn Swedish Meatball kat IKEA tu.. terus cik lyzz bergoogle walk cari resepi yg sesuai. So, jadi la meatball Chenta ni.. sesuai untuk dd mkn time balik dr class nnt. For his tea time.. ;D
500g daging cincang
3tbs tepung jagung
2tbs tepung ubi
1/2 tbs paper
Garam secukup rasa
1/2 ulas bawang besar – ditumbuk halus
Kalau suka boleh tambah serbuk perasa. ( Cik lyzz tambah kiub ikan bilis separuh )
Cara Penyediaan:
1. Gaul rata semua bahan2 dan perap sebentar.
2. Bulat2kan adunan menjadi bebola kecil.
3. Panaskan air hingga mendidih dan rebus bebola.Angkat dan toskan.
4. Boleh di makan begitu saja, di goreng atau di gunakan sebagai masakan seperti spegeti, bakso dll.
** untuk goreng Cik Lyzz..celupkan dgn telur dan golek2 kan dgn bread crumb b4 goreng. Goreng sampai kuning keemasan.. angkat dan tos kan sblm di hidang..
No comments:
Post a Comment