Thursday, July 28, 2011

Film review Sekali Lagi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pelakon : Lisa Surihani, Shehaizy Sam, Mia Sara Nasuha & Bront Palarae

1. Filem ni sangat simple and easy.. so, xde la mcm penat2 nk kena berfikir ke ape.. Sesuai untuk seisi keluarga.
2. Lisa Surihani jadi mama kepada Mia Sara.. Duuhhh...comel banget dua2 makhluk ciptaan Allah tu! Da jadi trend drama2 or film2 nowadays.. parent mesti muda gila. Anak da besar2 tp mak ayah masih mcm nampak remaja. Hehe..
3. Lakonan Shaheizy Sam sebagai pesakit terencat akal mcm budak2 (versi hensome bergaya.. hahaha) sangat menghidupkan cerita. Sy x obsess sgt dgn Shaheizy Sam before ni.. tp dlm cerita ni lakonan dia sangat thumbs up.
4. Cerita ni lawak2 yang comel. Tp ending dia syahdu jugak.. ( Ok, sy menangis..gila x macho )
For me this story ala2 korea skit..suami yg sanggup korbankan rumahtangga dan tgglkn isteri tercinta atas sbb kesihatan die.. Mula2 ingat si Arman tu jahat sbb tinggalkan Shila and Amy..
5. Moralnya..x semua org yg tinggalkan kita tu sbb dia benci. Mungkin dia tinggalkan kita sbb terlalu sayangnya dia pada kita.
6. Moral kedua...kalau ada anak yg comel mcm Mia Sara tu please la hantar dia gi nursery ke..rumah jiran ke tolong jaga. Kalau sepah2 kat Kl mcm tu...aku pon rasa nk culik. ;P
7. Moral Ketiga.. x semua cinta monyet tu cinta main2.. ape2 pon kena la ikut jln yg betul and dapat restu keluarga. Baru berkat rumahtangga tu.. Ini sampai sanggup tinggalkan family, ponteng sekolah, berpeluk2 dlm semak.. No no no... at that point... u take ur lesson. Ingat ye semua.. Mesti berkat and kerana Allah..bukan kerana nafsu. Tgk ape dah jadi..bila xde restu? Acehh...jd ustazah plak.
8. X rugi la menonton.. Sila beli astro first rm15 sj.. leh tgk seisi keluarga..ajak jiran2.. pak cik mak cik semua. Tp kalau tgk wayang mcm x berbaloi sangat. Hahaha.. Ye la..filem ni simple..xde sound effect ke ape ke.. tgk kat rumah pon ok.



tu j... cheers!




Nota Little Lizzy : Matlamat x pernah menghalalkan cara..


..

1 comment:

Anonymous said...

Hey i just came here to let you know about a service i offer. I offer cheap backlinks that can help you website rank significantly better on Google. Traffic is everything and to get decent traffic you need to rank well in the search engines. My service can help provide that, check out my site http://hellomotow.net/backlinks