Wednesday, December 10, 2014

Lantai kayu murah

As Salam dan happy Wednesday kekasih sekalian.

Sape kat sini ada masalah malas nk mop lantai rumah.
Lebih2 lagi bila lantai kita jenis simen yg cepat nau berlengass.
Rasa macam nk kena mop hari2 plus nk sental plak kasi kilat. Sbb kalau x sental bebaik dia jadi lagi licin dan bahaya. Haa.... Saya saya!! Letih tau.. kengkadang fed up pulak kitew. Especially lantai simen kat dapur.

Dah la kite ni jenis rajin memasak.. tapi malas pulak nk mengemas tu kan. Tambah pulak nk kena mop n sental lantai pas masak tu. Adehhaiii... memang selamat berjuang la kan. Nangis tersedu2.. ( ok over la tu..  xde la sampai nangis pon. Nasib baik umah Cik Lyzz kecik j. Dapur pon kecik. So Alhamdulillah.. x penat la sangat kalau nk mop hari2 tu. )

Ok sebenarnye nk cerita pasal lantai kayu.

Sebab asyik la merungut kat DD kata leceh la lantai ni.. sejuk n x baik untuk kesihatan bla bla bla.. kami pon survey2 la lantai kayu. Survey harga la yg pasti. Lama kami survey.. and selalunye harga mahal nau nau. Mcm x berbaloi j.. atau yg sebetulnye, Off-budget. Bila off- budget, DD pon OFF terus offer tu. Huarghhh.. gewam.

Satu hari ni, Cik Lyzz blog walking la deco rumah2 apartment mcm umah kami. Then ternampak la satu blog ni kata dia pasang lantai kayu kat umah dia x sampai RM1K untuk bilik dia. Bila tgk gamba bilik tu, boleh tahan la besar gak. Eh, murah nau.

So, kami pon estimate, kalau rumah kami yg sekangkang kera and dapur cenonet tu, maybe la dalam RM2k j kan. DD pon try la call En Sudin untuk tanya2. Then En Sudin kata dia dr Kuala Selangor. So, before nk kasi total harga dia kasi la harga per sq feet is RM4.50 x silap. Kalau confirm nk pasang nnt dia dtg la ukur rumah and kasi quotation sume. Maka pada hari yg dijanjikan, En Sudin pon datang untuk ukur ruang tamu n dapur. Pastu dia kasi tgk contoh2 kayu.. and kami pon pilih la yg berkenan dihati.

Guess what??

Harga untuk ruang tamu dan dapur cuma RM1.7K siap pasang sume skali dengan frame keliling rumah. Sukeeeee...

Pada sesape yg berminat nk no contact En Sudin, boleh drop email kat ruang komen ye.

Cik Lyzz x dapat komisyen pon.. cume Cik Lyzz and DD puas hati dengan hasil kerja En Sudin dan harga pon berpatutan. En Sudin ni pon kerja sendiri.. Maybe hobi dia la kot. Weekend j dia buat lantai ni. So, kena la tunggu turn jugak na. Lagi satu saje nk tolong orang melayu. Hehehe..


Ok, enjoy la gamba before and after rumah kami.





5 comments:

Nurru Adila said...

assalam. boleh emailkan no telefon Encik Sudin tak?

nurruadila@gmail.com

Terima kasih ya. Rumah awak sangat cantik, berbeza sangat sebelum dan selepas.

:)

Little Lizzy said...

Nurru Adila da email... Selamat berlantai baru. Hehe... and TQ ye jenguk rumah kecik kitew. ;)

Anonymous said...

assalam. boleh emailkan no telefon Encik Sudin tak?
hanidamia@yahoo.com

tq

Ruhana Hamzah said...

Hi.. Salam. Boleh dptkan no en sudin tak. 011-37733613..ni no saya

Ruhana Hamzah said...

Hi.. Salam. Boleh dptkan no en sudin tak. 011-37733613..ni no saya