Saturday, April 3, 2010
Choc Moist Cake ( Stim Version )
~~~~~~~~~~
This weekend my hubby want me to make a choc moist cake. Since our house didnt have big oven..i decide to stim it. Here we goooo...the texture is really good and extra moist when we stim it rather than bake.
I think I prefer stim cake more than bake. Yummyyyyy!!!! We like it.. ;D
Here is the ingredient and how to make it. Simple jer...
Bahan-bahan ( 8 in )
* 1 cawan gula perang
* 1 cawan susu segar perisa coklat
* 1 cawan minyak
* 3/4 cawan serbuk koko
* 1/2 cawan susu pekat manis
* 1 1/4 cawan tepung gandum
* 1 sudu teh soda bikarbonat
* 1 sudu teh baking powder
* 3 biji telur
Cara-cara
1. Ayak tepung, soda bikarbonat & baking powder
2. Masukkan serbuk koko, gula, susu segar, susu pekat dan minyak ke dalam periuk dan panaskan di atas api kecil sehingga semua larut. Matikan api.
3. Pukul telur hingga kembang dan masukkan ke dalam bancuhan koko.
4. Masukkan tepung sedikit sedikit dan gaul sebati.
5. Tuang ke dalam loyang yang telah di lengser dengan minyak/ lapik dengan kertas minyak.
6. Tutup loyang dengan aluminium Foil dan kukus selama 45min di dalam kukusan yang telah dipanaskan.
7. Angkat dan sejukkan.
Ready to serve.. Kalau suka boleh bubuh topping cake ikut citarasa sdr.
Nyum nyum nyum.......!!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment