Friday, April 30, 2010

Status Facebook

~~~~~~~~~~~~~~~~

Antara wall post di Facebook yang sangat menjelikkan ialah post berbaur melepaskan perasaan rindu dendam lara nafsu pada si kekasih. Maklumlah sudah sehari suntuk tak berjumpa. Sehari suntuk.........


'Baby, I sayang you sorang je tau. Jangan nakal-nakal, nanti I gigit baru tahu. Muah muah'

'Sayang, B rindu kat sayang. Miss u like hell. Sayang buat apa? Bila nak balik dr ofice..da 4 jam B tunggu kat rumah...'


Yecks.


Paling kurang tidak, setiap hari mesti ada dua tiga post begini di carpet Live Feed I. Mungkin mahu menonjolkan betapa saling sayang menyangi penuh berahi antara satu sama lain.


Seriusly, bukan kau seorang saja yang bercinta. Berbalas kata rindu di handphone saja cukuplah, depan orang lain tak perlu nak show off bagai.


Oh, itu belum lagi kalau kau bergaduh. Status seperti ini akan keluar, 'I can live without you', 'what an asshole', 'cinta hilang dibawa ombak'.


Inferens I hanya tiga saja. Either these people kurang kasih sayang or terlebih kasih sayang masa kecil, atau memang saja mahu show off.

*gelak guling2*


Nasib baik bukan dalam kalangan kawan-kawan rapat I. Kalau iya, memang sudah kena tegur. Tolong grow up lah!!. Pergi reload handphone, text lah sampai putus jari pun.


Things to do with feelings should stay in the closet. Jerit dekat mana-mana pun, tak ada orang nak ambil kisah. Setiap orang lalui benda yang hampir sama. Hidup, mati, dapat cinta, putus cinta, lulus exam, fail exam, ada dara, hilang dara. So, what's the biggie? Nothing.


Maka shut the attitude down. Orang-orang macam I tak layak diseksa sebegini rupa. Kami mahu bermain game, menjawab SocialInterview, ber-tag photos, dan berbalas komen dengan tenang, tanpa dicemari post-post murahan you.


Huh!!.

Ini Status FB yg paling klakar I pernah baca..

"me failed English.. thats unpossible.." Kah kah kah kah kah kah kah kah ( Gelak sampai hampir putus nyawa.. )

Little Lizzy Note : Okey fine..kalau u memang sorang yg romantik..even kau lah paling romantik sekali..then, what you want to prove?????? You nk satu dunia nobatkan you sebagai Best Couple ke? Please la..private things..should always keep it privately. Thats my advice..

4 comments:

Anonymous said...

alaa mungkin you tak sedar you pun pernah jadi macam mereka. biasalah orang baru kahwin baru bercinta semua hal nak cerita kat public. nak cerita kat public konon mereka laa paling bahagia, even get morning-kiss from husband pun nak cerita. masak apa untuk husband pun nak cerita. mungkin you lupa kot. just to remind you. remember malay proverb, when you point a finger to others four fingers point back to you.

Little Lizzy said...

Hehehe..ye la. That just my opinion jer. For me kalau da kawen xpe, x kisah...kalau syang suami..dapat pahala..kalau masak untuk suami pon dapat pahala. Tp kalau time bercinta...xdpt ape2 kan..( takut2 dapat dosa pulak nnt. )That my concern. & kadang2...org yg belom kawen tu lagi berlebih2. :)

Anonymous said...

Agreed with LL.Orang2 yg bercinta skang ni memang advance2 belaka..Sampai naik muak bila baca status FB derang.At least you tak letak all those thingy at your status FB. Thats better LL. Like your post..Keep it up.

sweetlittleneil said...

I agreed with LL too.. and for additional I'm sure those status done for showing off only.. Maybe they should think of how to gain a good perspective for those who read it... Anyway, hope this could be a positive critcism.. :))